TC Kimlik No İle Şifresiz SGK Sorgulama

tc no ile şifresiz sgk sorgulama
tc kimlik no ile şifresiz sgk sorgulama, tc no ile sgk sorgulama, sgk dökümü nasıl alınır

2006 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile Bağ-Kur, Sosyal Sigortalar Kurumu ve Emekli Sandığı kurumları tek çatı altında SGK yani Sosyal Güvenlik Kurulu çatısı altında birleştirilmiştir. Sosyal Güvenlik Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlıdır.

TC Kimlik No ile Şifresiz SSK Sorgulama

Bireylerin ve tüzel kişilerin sosyal güvence politikalarını düzenleyen, sosyal hak ve yükümlülüklerini yerine getirilmesi konusunda bilgi ve eylemsel donanıma sahip olan SGK, sosyal devletin gereği olarak fonksiyonunu yerine getirmektedir.

  SGK Borcu Yoktur Yazısı

SGK çatısı altında birleşen üç kurum çalışanlarının, birleşme öncesi SSK’lı olanlar 4A grubu, yani bir işyerinde sözleşmeli çalışan kişiler; Bağ-Kur’lu olanlar 4B grubu, yani herhangi bir hizmet sözleşmesi ile bağlı olmayan, kendi hesabına çalışan kişiler; Emekli Sandığı’na bağlı olanlar 4C grubu, yani devlet memuru olan kişiler olarak kategorize edilir. Sigorta primi bu üç gruptan hangisine ödeniyor ise sorgulama da ona göre yapılır.

Şifre Olmadan TC Kimlik No ile Sgk Sorgulama

Çalışanlar, çalışma süreçlerini ve çalıştıkları gün sayısını ve detaylarını SGK’nın resmi internet sitesinden kolaylıkla görebilmektedirler, bunun için sahip olmaları gereken tek şey e-devlet şifresidir ve PTT şubelerinden kolayca alınabilmektedir.

E-devlet şifresine sahip olmayanlar ise, şifresiz olarak sgk sorgulaması yapabilir ve sgk dökümü alabilirler. Yani şifresiz olarak TC Kimlik No ile SGK Sorgulama işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Bunun için internette arama motoruna E-SGM hizmet dökümü sorgula yazdıklarında ve enter yaptıklarında, açılan sayfada sırasıyla; Uyruk, T.C kimlik No, Nüfus İl, Cilt No, Doğum Yılı, Güvenlik Kodu sekmelerini doldurup sorgula butonuna bastıklarında, hangi tarihten beri sigortalı olduklarını, prim gün sayılarını, sigorta priminin hangi tutar üzerinden yattığını, hangi işyerine hangi tarihte girdiklerini/çıktıklarını görebilirler. Bu şekilde şifresiz bir şekilde TC no ile SGK sorgulaması yapabilir ve yine şifreye ihtiyaç duymadan SGK dökümünüze ulaşabilirsiniz.

Bu bilgilere ulaştıktan sonra ne zaman emekli olunacağı öğrenmek istenirse şayet, yine şifresiz şekilde sorgulama yapılabilir. Yine arama motoruna, SGK ne zaman emekli olurum yazıp, enter yapıldığında açılan sayfada; Cinsiyet, Doğum Tarihi, Hizmete Başlama Tarihi, Maluliyet Durumu, Erken Yaşlanma Durumu, SSK Prim Ödeme Gün Sayısı, Diğer Sandıklara Ait Gün Sayısı, Askerlik/Sanatçı Gün Sayısı, Fiili Gün Sayısı, Yurtdışı Gün Sayısı, 3600 Günün Doldurulduğu Tarih sekmelerini doldurup Gönder butonuna basıldığında sistem emekli olunacak tarihi çıkartacaktır.

  Sgk İşe Giriş ve İşten Çıkış Bildirgesi Nedir?

Bizim tavsiyemiz internet bankacılığı kullanarak veya PTT den E- Devlet şifresi edinerek bu tür önemli işlemlerinizi halletmeniz olacaktır. Çünkü E Devlet üzerinde yer alan her işlemi şifresiz bir şekilde gerçekleştirmek mümkün olmamaktadır. Ancak belirttiğimiz üzere TC Kimlik no ile şifresiz SSK sorgulaması yapılabilmektedir.

2 yorum

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*