Seyahat Sigortası Nedir? Seyahat Sigortası’nın Avantajları Nelerdir?

seyahat sigortası nedir, avantajları nelerdir
seyahat sigortası nedir, avantajları nelerdir

Sigortalar hayatımızda önemli bir yer tutuyor. Ev sigortası, iş yeri sigortası, araba sigortası gibi bir çok sigorta türü mevcut.  Sigorta türlerinden bir tanesi de seyahat sigortasıdır. Seyahat sigortası ile ilgili detaylara gein birlikte göz atalım.

Sigorta Nedir?

Sigorta, çalışma yaşamı boyunca, çalışmasını önleyecek her türlü beklenmedik olaya karşı işçinin güvence altına alınmasıdır. Sigorta, işçinin güvence altına alınmasıdır. Çalışanın çalışarak geçirdiği dönem sonunda emekli olduğu zaman asgari koşullarda yaşamasının garanti edilmesidir.

Poliçe Nedir?

Poliçe, üçlü ilişkiyi düzenleyen senete denir. Senedi düzenleyen keşideci, diğer bir kişi olan muhatap, poliçede ismen gösterilmiş olan lehtara, belli bir bedeli ödeme emrini verir.

Sigorta Poliçesi Nedir?

Sigortalanan kişiye ait belirleyici bilgileri, sigortanın başlangıç ve bitiş süresini, ödenecek prim ve teminat tutarını gösteren sözleşmeye ait belgeye sigorta poliçesi denmektedir.

Sigortacı Nedir?

Sigorta yaptırmak isteyen kişi tarafından ödenen prim karşılığında, sigorta olan kişiye, rizikonun gerçekleşmesi halinde tazminat ödemeyi kabul eden kurumdur.

Sigortalı Nedir?

Sağlığının ya da yaşam giderlerinin teminat altına alınan kişiye sigortalı denmektedir.

Seyahat Sigortası Nedir?

İlk akla gelen tanımıyla seyahat sigortası; hem yurtiçi, hem yurtdışı seyahatlerinde gerçekleşmesi muhtemel olan hastalık, kaza, valiz kaybı gibi riskler güvence altına alan sigorta çeşidi denir.

Seyahat sigortasının daha geniş tanımı ise, özellikle Avrupa ülkelerinde vize işlemlerinin ön koşulu olması nedeniyle “vize sigortası” olarak da bilinmektedir.

Seyahat sigortasını satın alırken, öncelikle poliçenin başlama ve bitiş tarihine, seyahat edecek kişinin sayısı, gidilecek ülkenin vize şartlarına uygunluğuna, dikkat edilmelidir.

Seyahat Sigortasının Avantajları Nelerdir?

Seyahat sigortasını yaptıran kişiler, seyahatleri sırasında sağlık sorunu yaşarlar ise, seyahat sigortasının olması nedeniyle, seyahat yaptıkları yerde sağlık kuruluşunda herhangi bir ücret ödemeden tedavi görme imkanı elde etmektedirler. Tedavileri bitiminde evlerine kadar ücretsiz nakil hakları da olabilmektedir.

  İkili Dip Formasyonu Nedir? İkili Dip Nasıl Belirlenir, Ne Anlama Gelir?

Sağlık ile ilgili önlemler haricinde seyahat sigortası sebebiyle bazı kişisel sorumluluklar, bagaj ya da yolculuk esnasında oluşabilecek eşya kayıpları, kaza sebebiyle uzun dönemli sakatlıklar veya olası hırsızlık riskine karşı önlemler alınır.

Seyahat sigortası kapsadığı gün sayısına göre, 15 günlük, 1 haftalık, 1 aylık, 2 aylık, 3 aylık, 6 aylık veya 1 yıllık olabilmektedir. Kapsadığı gün sayısı arttıkça ödenmesi gereken seyahat sigortası tutar da artmaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*