Devlet Destekli Büyükbaş Hayvan Sigortası 2018

Hayvan besiciliği ile uğraşan vatandaşlarımız yaşanılabilecek çeşitli nedenlerden dolayı büyükbaş hayvanlarının telef olmasından ve yapılan yatırımların boşa gitmesinden kaygılanmaktadır.Bu durumların oluşmasına karşılık alınabilecek en iyi önlem hayvan sigortası’dır.Özellikle Büyükbaş Hayvan sigortası 2018 fiyatları, büyükbaş hayvan besicileri tarafından merak edilen konuların başında gelmektedir.

 

Büyükbaş Hayvan Sigortası Nedir ?

Büyükbaş hayvan sigortası, büyükbaş hayvanların her türlü kazada,vahşi hayvan saldırısına uğraması,yılan ve böcek sokmaları sonucu telef olması,yemden ve çayır otlarından kaynaklanan zehirlenmeler,her türlü doğal afetler,yangın ve yaşanabilecek patlamalara karşı sigortalanmasıdır.Yukarıda yer alan durumlar sigorta kapsamında dahil olan durumlardır.

 

Büyükbaş Hayvan Sigortası Nasıl Yapılır ?

Besici kişi Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvan bilgi sistemi (HAYBİS’de)  yer alan büyükbaş hayvanlarını sigortalatmak için Tarım Sigortaları Havuzuna yani TARSİM’e üye sigorta şirketine yada sigorta acentesine başvurmalıdır.

TARSİM sigortayı yaptıran kişinin beyanı ile düzenlenen ön bilgi formu sisteme kaydedilir.Bu adımdan sonra TARSIM büyükbaş hayvanlarınızın yaşam alanlarında risk araştırması yapar.Yapılan risk araştırmasının sonucuna göre  Sigorta acentesi Büyükbaş hayvan hayat sigortası şartlarına ile tarife ve gerekli talimatlar doğrultusunda acente sisteminde poliçeyi oluşturur.Sigorta acentesi bu bilgilendirme formunu 2 nüsha olarak sistemden çıktı alır.Bu 2 nüshanın biri imza karşılığı sigorta yaptıran kişiye verir.Poliçeyi 2 nüsha olarak düzenler ve bu nüshanın birini de sigorta yaptıran kişiye verir.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:Tavuk Çiftliği Kredisi Nereden,Nasıl Alınır?

 

Büyükbaş Hayvan sigortası ödemesi

Devlet destekleri kapsamında büyükbaş hayvan hayat sigortasının %50 prim tutarı devlet tarafından karşılanır.Geriye kalan %50’lik prim tutarının %25 lik kısmı peşin alınırken geriye kalan %25 lik kısmı en fazla 5 taksit olmak kaydıyla taksitlendirilmektedir.

 

Büyükbaş Hayvan Sigortası Nasıl Bildirilir ?

Büyükbaş hayvan hayat sigortası kapsamında yaşanabilecek risk durumunda  sigortayı yaptıran kişi veya sigortayı yaptırdığınız sigorta acentesi aracılığıyla 24 saat içinde (0850 250 82 77) TARSİM çağrı merkezine durum bildirerek hasar ihbarı yapılmalıdır.

  Türkiye'de Asgari Ücret Ne Kadar Oldu? Asgari Ücret 2022 Tarifesi

Çağrı merkezine yapılan hasar ihbarından sonra hasar tespit ekibi yaşanan hasarı tespit eder ve TARSİM’e rapor eder.Bu rapor doğrultusunda TARSİM sigortalıya hasar  ödemesini yapar.

 

İllere Göre Risk Dereceleri

 

3.Derece Riskli Olan İller

Hakkari,Siirt,Batman,Diyarbakır,Şırnak,Ş.Urfa

 

2.Derece Riskli Olan İller

Adıyaman,Bayburt,Kilis,Bingöl,Bitlis,Gaziantep,Mardin,Muş

 

Ülkemizde kalan diğer iller ise 1.dereceden riskli illerdir.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*