Mehmet Akif Ersoy Kimdir ? Kısaca Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı

Bu makalede Mehmet Akif Ersoy kimdir öğrenecek, nasıl bir hayat yaşamıştır tüm detayları ile bilgi sahibi olabileceksiniz. Aslında Mehmet Akif’in kim olduğunu ülkemizde bilmeyen yok denecek kadar azdır bilmeyen varsa da Türkiye’de yaşayıp Türk vatandaşı olup Mehmet Akif’i bilmemek ayıptır. Neyse biz lafı fazla unutmadan Türkiye’nin en büyük şairlerinden Mehmet Akif’in hayatını kısaca anlatmaya başlayalım.

Mehmet Akif Ersoy Kısaca Hayatı

Mehmet Akif Ersoy 1873 yılında İstanbul’da doğmuş olan en büyük şairlerimizdendir. Kendisinin Türk toplumunda yeri her zaman farklıdır. Çünkü bunun sebebi İstiklal Marşımızın yazarı olmasıdır. Milli şairimiz olarak bilinmektedir. Kurtuluş Savaşı sırasında milletvekilliği yapmıştır. Yazdığı eserlerde genellikle günlük konuşma dilini kullanmıştır. Her yaşanılan olayı şiire dönüştürebilecek bir yeteneğe sahiptir. Arapça, Farsça ve Fransızca bilmektedir. Birinci dünya savaşı sırasında kendisi Arabistan’dadır. Tam olarak bu sırada Çanakkale Savaşı patlak vermiştir. Bu sırada Çanakkale Destanı isimli mükemmel eseri ortaya çıkarır. 1937 yılında siroz hastalığından dolayı hayata veda eder.

Mehmet Akif Ersoy’un Toplumumuzdaki Yeri

Mehmet Akif Ersoy bizim milli şairimizdir. Ortaya çıkardığı çoğu eser ve özellikle İstiklal Marşı, Çanakkale Destanı ile toplumumuzun kalbinde taht kurmuştur. Hatta İstiklal Marşı sonucunda kendisine ödül takdim edilmek ister fakat kendisini bunu kabul etmez. Bunun nedeni ise milli marşın para ile yazılmaması gerektiğini savunmasıdır. Yazdığı bütün eserleri Safahat isimli kitapta toplamıştır. Tabi ki safahattan sonra da yeni eserler yazmıştır. Kendisi ile ilgili müzeler bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Müzesidir. Ankara’ya gelen kişilerin veya Ankara’da bulunan insanların sıkça ziyaret ettiği yerlerdendir.

  USDT Transferi Nedir, Nasıl Yapılır? Transfer Ücreti ve Ağ Kullanımı

Mehmet Akif Ersoy’un Eserleri

Mehmet Akif Ersoy’un eserlerini aşağıda sizler için sıraladık.

  • Safahat: 1911 yılına kadar yazdığı tüm eserleri bu kitap içerisinde bulabilirsiniz. Safahat toplamda yedi ciltten oluşmaktadır. Meşrutiyet döneminde Osmanlının içerisinde bulunduğu durumu anlatır.
  • Hakkın Sesleri: 1913 yılında yazdığı bir eserdir. Her şiirin başına bir ayet koymuştur çünkü bu ayetler o zamandaki olaylara ve siyasi durumlara aydınlatma niteliğinde olduğu içindir.
  • Fatih Kürsüsünde: 1914 yılında yazılan bu eser yeni kuşaklara çalışma ve mücadele azmini aşılamak için yazılmıştır.
  • Hatıralar: 1917 yılında yazılan eser İslam Birliği vurgusu yapmaktadır.
  • Asım: 1924 yılında yazılmıştır bir eserdir. Birinci dünya savaşı sonucunda ortaya çıkan tablo konu edilmiştir. Toplumumuzda ideal bir gençliğin nasıl olması gerektiği bu eserde vurgulanmıştır.
  • Gölgeler: Dini açıdan yazılmış şiir ve dörtlüklerden oluşmaktadır. 1933 yılında yazılmış bir eserdir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*