Maaş Yazısı Nedir? Nasıl Yazılır?

Bu Sayfada Bulabilecekleriniz

Bankalara kredi başvurusu yapma aşamasında birçok kriter karşımıza çıkmaktadır. Bu noktada maaş bordrosu sunulamadığı zamanlarda maaş yazısı yazılmaktadır ve bu yazı maaş bordrosu yerine geçer. Maaş yazısını kişi kendi kurumundan ya da çalıştığı kişiden alır ve bu noktada kredinin geri ödenmesi için bu yazı bir nevi bankanın kendini garantiye alma şeklidir.

Kredi notu düşüklüğü halinde, yüksek tutarların çekilmesi durumunda birçok belge ile birlikte maaş yazısı da istenebilmektedir. Bu yazımızda sizler için maaş yazısı nasıl yazılır, maaş yazısında nelerin bulunması şarttır bu konu hakkında bilgilendirme sağlayacağız. Eğer sizde maaş yazısı nasıl yazılır merak ediyor iseniz doğru yerdesiniz demektir.

Maaş Yazısı Nasıl Yazılır?

Maaş yazısında en önemli konu aldığınız maaşın tutarı ve çalıştığınız firma ya da kurumun unvanını bulunmasıdır. Bu noktada maaş yazısı el yazısı ile olabileceği gibi Word üzerinden de dijital ortamda yazılabilmektedir.

Maaş yazısında yer alması gereken bazı bilgiler bulunmaktadır. Bu bilgilerin bulunmaması durumunda banka tarafından yazı kabul görmez. Bu noktada ilk olarak maaş yazısında bulunması gereken bilgi kişinin T.C kimlik numarasıdır. İkinci olarak SSK sicil numarası mutlaka bulunmalıdır. Aynı zamanda kişinin kendi isim ve soyadı, baba adı anne adı, doğum yeri ve doğum tarihi yer almalıdır. Bunun yanı sıra SGK iş yeri numarası kurum bilgileri ve kurumun tam adı maaş yazısında bulunması şart durumlar olarak bilinir.

Örnek Maaş Yazısı

……..  Bankası Genel Genel Müdürlüğüne,

Olarak başlanır ve firma bilgileri, T.c numarası ve yukarıda belirtilen bilgiler eklenerek firma yetkilisi imzasını alta atar. Sağ üst köşede ise mutlaka günün tarihi yer almalıdır. Bu şekilde bir maaş yazısı bankaya sunulabilir.

  Tefeci Nedir? Tefecilere Güvenilir mi? Tefeci Faizleri Ne Kadar?

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*