Lansman Nedir ? Lansman Fiyatı Ne Demek ?

Son günlerde TV’lerde dizilerde ve reklamlarda sıkça duyduğumuz lansman sözü gün geçtikçe popüler hale gelmektedir. Bu yazımızda sizler için lansman nedir, lansman ne demektir, lansman fiyatları denildiğinde ne almamamız gerekir bu konu hakkında bilgilendirme sağlayacağız. Eğer sizde tüm bunları merak ediyor iseniz doğru yerdesiniz demektir.

Lansman Ne Demektir? Dilimize Nerden Geçmiştir?

Son günlerde sıkça duyduğumuz bu sözcük Fransızca bir kelime olup dilimize Avrupa’dan geçiş yapmıştır. Lansman genel manası ile tanıtım, tanıtma, göz önüne serme ve ortaya çıkarma gibi anlamları ifade eder. Daha çok haberlerde ve reklamlarda duymaya alıştığımız lansman sözcüğü yeni bir şeyin tanıtılması, satışa sunulması durumunda sıkça kullanılan bir sözcük olarak karşımıza çıkar.

  Nüfus Cüzdanı Sureti Nedir?

Lansman son zamanlarda başta tv kanalları olmak üzere bir çok yerde çıkmaya başladı. Doğal olarak da insanlar lansman ne demek diye merak etmeye başladı. Biz de sizlere lansmanı kısaca açıklamaya çalıştık. Peki lansmana özel fiyatlar veya lansman fiyatları adı altında sunulan ürünler ne anlama geliyor ?

Lansmana Özel Fiyatlar Ne Demek ?

Birçok kişi elbette ki haberlerde ve reklamlarda lansman sözcüğüne rastlamaktadır. Özellikle yeni bir ürünün satışı tanıtımı halinde lansmana özel , lansman fiyatları gibi birçok cümle duymaktayız. Bu noktada lansmana özelin anlamına baktığımızda tanıtım fiyatı denilebilir ve bu noktada genel olarak kampanyalı ve uygun fiyatlı bir satış olarak bunu algılayabiliriz.

Normal piyasa fiyatına bakarak lansmana özel olarak daha uygun bir fiyat biçildiğini görebiliriz. Örnek vermek gerekirse bir firma 2019 yılına özel yeni bir araba çıkaracağında özel bir lansman düzenler bu noktada araç fiyatı lansmana özel 80.000 TL gibi bir fiyat ile satıldığını düşünürsek lansman sonrası satışta 90. 000 TL ile 100.000 TL bandında bir değer biçilerek satışa sunulacağını belirtebiliriz. Genel hatları ile lansman bu şekilde olup kısacası tanıtım, sergileme gibi Türkçe kavramların, Fransızcadan dilimize geçen bir karşılığı olduğunu söylemek mümkündür. Bu noktada dilimize oturmuş ve sıkça kullanılan bir sözcüktür.

 

 

1 yorum

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*