KOSGEB iş Planı Proje Örnekleri, Kosgeb İş Planı Nasıl Doldurulur?

KOSGEB 2018 yılında da kendi iş yerini  açmak isteyen 18 yaşından büyük girişimcilere 50 bin TL hibe kredisi vermektedir. Kosgeb hibe desteği almak için proje sahibi olmanız ve iş planı yapmanız gerekmektedir.Geçmişte ki KOSGEB’de başarılı olmuş iş proje örnekleri bu konuda sizlere yol gösterebilir.

KOSGEB 50 bin TL hibe desteği alabilmek için iş projenizin olması gerekmektedir.İş projeniz onaylanırsa iş kurmak için KOSGEB desteği alabilirsiniz. KOSGEB ilk olarak girişimcilere 32 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimi vermektedir.Bu eğitim ile kişinin proje planlarken daha verimli olması ve projesinin hayata geçirilmesi kısmında gerekli donanım sağlamak hedeflenmiştir.

 

KOSGEB yeni  kuracağınız işletmeniz için sizlere 50 bin TL hibe ve 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteği  sağlamaktadır. KOSGEB hibe krediyi alabilmek için bazı şartlar mevcuttur.Bu Şartları yerine getirdiğiniz dahilde  KOSGEB’in 50 bin TL hibe kredisinden yararlanarak yeni kuracağınız işletme için iyi bir başlangıç yapabilirsiniz.  Genç Girişimciler iş yeri açmak için hibe desteğini sadece KOSGEB’den alabilirler.

 

KOSGEB Uygulamalı Eğitim Nereden Alınır ?

KOSGEB’in 50.000 TL hibe kredisi almak için ilk şart girişimcilik belgesi almaktır. KOSGEB’in verdiği uygulamalı  girişimcilik eğitimlerini alarak eğitim sonunda girişimcilik belgesini almanız gerekmektedir.Uygulamalı eğitim tarihlerini ve eğitimin nerede kimin tarafından verileceğini buradan öğrenebilirsiniz.Alacağını Eğitimin amacı  girişimcinin iş kurma konusunda yürütme ve gerekli beceriye sahip olması sağlanmaktadır.Böylece girişimcinin hedefine ulaşması için gerekli donanıma sahip olması sağlanmaktadır.İyi bir İş Planı proje sahibi olan girişimciler uygulamalı eğitimi başarılı olarak  bitirim girişimci belgesi alamadığı sürece bu desteklerden yararlanamaz.

  Devlet Destekli Evlilik Kredisi Var mı ? 2018

 

Hibe Almak İçin Planlı Proje Nasıl Olmalıdır?

KOSGEB’in girişimcilerden ilk istediği adım uygulamalı eğitime katılarak başarılı olup girişimci belgesini almaktır.2. adım ise girişimcinin KOSGEB’e uygun planlı iş projesi oluşturmasıdır.Bu adımda aldığınız eğitim ile aklınızda ki iş fikrini daha verimli ve planlı hale getirebilirsiniz.KOSGEB’in onayına sunacağınız proje için iş planı istemektedir.İş planı yapacağınız işin yol haritasıdır.Kuracağınız işi araştırarak iyice kavramalı ve  planlı bir şekilde hazırlamalısınız.İş planınızı daha önce KOSGEB’in onayladığı işlere bakarak hazırlayabilirsiniz.Bu iş planları arasında sizin yapmak istediğiniz işe en yakın olanı tercih ederek daha verimli olabilirsiniz.KOSGEB’in resmi sitesinde Yeni girişimci desteği Girişimci iş planı dosyasını indirdiniz.Bu indirdiğiniz dosya 9 sayfadan oluşan.İş planınızı hazırlamanız gereken word dosyalardır.

İş Planının da yer alan bölümler, İşetme ve Faaliyet bölümü,Girişimci hakkında bilgiler,Pazar ve pazarlama planı,yönetim planı,üretim planı, finansal plan ve KOSGEB’den alınmak istenen destekler yer almaktadır.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : Devlet Destekli İşyeri Açma Kredisi


 

  • İşletmenizin ismini ve Faaliyet göstereceği adresi belirleyin

 

  • Hangi sektörde işletme kuracaksınız buna karar verin

 

  • Kuracağınız işletme hedeflerinizi belirleyin

 

  • İşletmenizin üretim alanlarını belirleyin

 

  • İşletmenizin Satış ve Pazarlamasını nasıl yapacağınızı belirleyin

 

  • Kuracağınız işletme ile aylık ve yıllık ciro hedefinizi belirtin

 

KOSGEB İş Planı Nasıl Doldurulmalıdır?

 

  1. İş planı 1. bölüme  girişimcinin kişisel bilgileri varsa ortakların kişisel bilgileri ile birlikte kurmak istediğiniz işletme,işletmenizin faaliyet alanı ve işletmeyi kurma süreci bu alana doldurulmalıdır.

 

  1. İş planı 2. bölüme İşletme ve girişimci ile alakalı bilgiler yer almalıdır.Girişimci ve iş ortaklarına ait bilgi,seçtiğiniz iş fikri ve neden bu iş fikrini seçtiğiniz,işletmenizin hukuksal prosedürü,işletmenizin kısa vadede,orta vadede ve uzun vadede ki hedefleri ile birlikte işletme vizyonu ve işletme misyonuna da yer verilmelidir.
  Türkiye'de Asgari Ücret Ne Kadar Oldu? Asgari Ücret 2022 Tarifesi

 

  1. İş planı 3. bölümde pazar ve pazarlama ile ilgili konular yer almalıdır.Kuracağınız işletmenin pazar genişliği ve sizin hedefiniz olan pazar payı,Pazarın profili,Pazarlama ile satış hedefleriniz,pazarda ki rakiplerinizin analizi,İşletmenizin sektörü ile ilgili gelişmeler ve fırsatlar,beklenmeyen bir durumun oluşması ihtimali,yer seçimi,müşteriye hangi yollarla ulaşılacağı,hizmet tanımı ve ürün hizmet bedelinin oluşturulması ve işletmenizin hizmet tanıtımını nasıl yapacağını iş fikrinize göre değerlendirip bu alana yazmalısınız.

 

  1. İş planında 4. bölüm üretim,üretim planlaması ve üretim süreci yer almaktadır.

 

  1. İş planı 5. bölümde işletmenizin idari yönetimi ve ihtiyaç duyulan personel vasıfları ile  alakalı bilgiler yer almalıdır.

 

  1. İş planında 6. kısımda ise işletme,personel,üretim,pazarlama ve satış ile ilgili aylık ve yıllık gider ve gelir planlaması yer almalıdır.

 

KOSGEB İş Planı Örneği

Burada yer alan örnekler ile kendi iş fikrinizi şekillendirebilirsiniz.İş planı örnekleri arasında sizin iş fikrinize en yakın projeyi örnek almanız daha sağlıklı olacaktır.

İş planı örneklerinin üstüne tıklayarak indirip word dosyası halinde inceleyebilirsiniz.

 

 

 

 

 

Yukarıda yer alan örnekler size yol göstermesi için verilmiştir.

 

Makalemizi faydalı bulduysanız 5 yıldız vererek değerlendirebilirsiniz.Merak ettiğiniz Konuları Yorum Yap bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

1 yorum

  1. Kosgeb için bütün firmalar bir sürü para istiyor danışmanlık adı altında. Ama kendiniz Kosgeb’e gitseniz veya bu yazıyı okusanız kendiniz yaparsınız. Zor bir tarafı yok. Boşuna kaptırmayın paranızı danışman firmalara.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*