İşkur Girişimcilik Kursu Başvurusu

İşkur Girişimcilik Kursu Başvurusu
İşkur Girişimcilik Kursu Başvurusu

Bu Sayfada Bulabilecekleriniz

KOSGEB tarafından yetkilendirilmiş olan kurumlardan birisi olan İŞKUR, iş arayan kişilere iş bulmayı sağlayan ve kanunlar tarafınca belirlenmiş olan şartların sağlandığı durumlar için işten ayrılmış olan kişilere işsizlik maaşı ödenmesini sağlayan resmi bir kurumdur.

İŞKUR tarafından iş bulmak isteyen ya da işyeri açmak isteyen kişilere çeşitli ayrıcalıklar tanınmaktadır. Söz konusu olan ayrıcalıklar arasında girişimcilik kursları gelmektedir. Kendi işini kurmak isteyen gençlere yardımcı olma yolunda sağlanan İşkur girişimcilik kursu başvurusu ise internet üzerinden yapılamamakta ve başvurular şahsen gerçekleştirilmektedir. Ancak kurs eğitimlerinin başlayabilmesi için bazı gerekli olan durumların oluşturulması gerekmekte ve bu işlemlerin yerine getirildiği durumlarda, sınıflarda ve atölye alanlarında minimum 32 saatlik sürelerde verilmektedir.

İş bulmanın neredeyse mucize olarak görüldüğü son yıllarda, insanlar işyeri açmak istemektedir. Pek çok farklı alan ve konular için açılacak olan işyerleri için resmi kurumlar tarafınca bazı belge ve yeteneklerin oluşması istenmektedir. Bu tür belgelerin alınabilmesi için ise eğitim programlarına katılması gereken kişiler için sunulan kurslar arasında yer alan girişimcilik kurslarının asıl amacı ise, açılacak olan işyerlerinin daha kaliteli olarak yönetilmesi işletilmesi için önemli bilgilerin aktarılmasıdır.

Kurs eğitimlerinin verilebilmesi için yeterli sayıda başvuru yapılması ve katılım oranının en az 22 kişi oranında görülmesi gerekmektedir. Bu sayı ise en fazla 30 olacak şekilde ayarlanarak, ilgili eğitimlerin verilmesine başlanmaktadır.

İşkur Girişimcilik Kursu Başvurusuİşkur Girişimcilik Kursu Başvurusu Şartları Nelerdir?

Çeşitli eğitim programlarının yer almış olduğu İşkur, eğitim almak isteyen kişilerden para almamaktadır. Kısacası verilen tüm kurs eğitimleri ücretsiz olarak sunulmaktadır. Ücret almanın dışında, eğitime katılan kişilere günlük kurs ücreti diğer bir deyişle de günlük yevmiye verilmektedir. Verilecek olan günlük ücret, eğitim programlarının süreleri, amaçları ve de katılımcıların özelliklerine göre değişkenlik gösterir.

  Devlet Destekli İşyeri Açma Kredisi

Özellikle ücret konusundaki avantajlarından dolayı yaygın olarak tercih edilmekte olan işkur girişimcilik kursu başvurusu şartları nelerdir sorusu için ilk olarak katılımcıların, 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Başvuruların şahsen yapılması gerektiği ve başvuru esnasında T.C. kimlik kartının bulundurulması gerekmektedir.

Daha önceki girişimcilik eğitim programlarına katılmamış olmak ve de iş, meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak da istenen başvuru şartları arasında yer almaktadır. Bunların yanı sıra kişilerin daha önce İŞKUR’ kayıtlı olması gerekmekte ve bunu doğrulayan bir belge ile eğitim programlarına şahsen başvuru yapılması gerekmektedir.

Girişimcilik eğitim programı kapsamında İŞKUR tarafınca karşılanan bazı giderler bulunmaktadır. Bunların başında İş Kazası Sigorta Primi ve Genel Sağlık Sigortası Primleri gelmektedir. Günlük katılım sürelerine göre karşılanan bu giderler, günlük ücretlerin ödenmesi ile birlikte kursa katılım oranlarını daha da yüksek sayılarda tutmaktadır.

İşkur Girişimcilik Kursu Faydaları Nelerdir?

Binlerce kişi tarafından yoğun ilgi ile tercih edilmekte olan İşkur girişimcilik kursu faydaları listesinin başında, esnaf olmak isteyen ancak bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan kişilerin mesleğe tam olarak hâkim olmaları sağlanmaktadır. Aynı zamanda verilen uygulamalı eğitimlerde, meslek hayatında yaşanacak olan sorunlar ile önceden karşılaşılmakta ve sorunların üstesinden gelinebilecek olan işlemler aktarılmaktadır. Bunun yanı sıra eğitim sonunda yapılan sınavlarda başarılı olan kişilere, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi verilmektedir. Bu belge sayesinde KOSGEB desteği almak ve girişimci olmak mümkün olmaktadır.

En önemli faydalarından birisi de eğitim süresince günlük olarak ücret yani yevmiye ödenmesi ve bunun ile birlikte kişilere sigorta primlerinin ödenmesidir. Tam anlamı ile küçük ya da orta işletmeciler için sunulan eğitim programlarının genelinde de herhangi bir ücret istenmemektedir.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*