En Uygun İhtiyaç Kredisi Hangi Bankadan Alınır ?

Tüketiciler nakit ihtiyaçlarını karşılamak için bankaların verdiği kredilerden faydalanmaktadır.Tüketiciler En uygun ihtiyaç kredisi hangi bankadan alınır ? Araştırmaktadır.

En Uygun İhtiyaç Kredisi

Bankalar daha fazla müşteri edinebilmek ve daha fazla ürün satabilmek için birbirleri ile yarış içindeler. Aldıkları risklerden verdikleri promosyonlara kadar aslında her şey daha fazla müşteri portföyü ve dolayısıyla kar elde etmek için. Çünkü tüketiciler banka seçerlerken her zaman kendi çıkarları ile hareket ederler. Özellikle kredili ürün kullanılırken pek çok kıstasa bakılır. Bunlardan en bilinenleri ise,

  • Ücret, masraf, faiz ve komisyon karşılaştırmaları,
  • Alınan kredili ürünün limiti,
  • Geri ödeme koşulları ve taksit seçenekleri,
  • Banka şubesinin uzaklığı ya da yaygın olup olmadığı,
  • Verilen promosyon ve indirimler,
  • Kredi notuna göre tanımlanan faiz

Müşteriler genellikle bu ana konular üzerinde kısa bir araştırma yapar ve kredili ürünü bu doğrultuda kullanır. Taşra gibi bazı noktalarda çalışılabilecek banka sayısı çok kısıtlıyken büyük şehirlerde birden fazla alternatif bulunur. Bizler tüm bankaları karşılaştırarak krediler konusunda en uygun faizleri veren bankayı bulmaya çalışacağız.

Standart İhtiyaç Kredileri

Kişiler tatile gitmek için, düğün yapmak için, ev kurmak için, işyeri açmak için, ev ya da araba almak için krediye ihtiyaç duyarlar. Bu noktada en sık kullanılan krediler de ihtiyaç kredileridir. Örneğin ev almak için 10 bin TL’lik bir açığı kalan kişi konut kredisi yerine ihtiyaç kredisi çekebilir. Çünkü ihtiyaç kredileri onlarca hatta yüzlerce neden için kişilere tanımlanabilmektedir. Genellikle bu kredilerde bireysel olarak yalnızca tüketicinin gelirine bakılır. Gelirin 4 ya da 5 katına kadar ihtiyaç kredi verilmektedir. Ancak tüketicinin başka gelirleri de var ise ve bunları ispat edebiliyor ise daha yüksek oranlarda da kredi çıkabilmektedir. İşte en uygun ihtiyaç kredisi veren bankalar ve faiz oranları.

  En Ucuz Kredi Veren Banka için Kredi Hesaplama

İNG Bank Kredi Notuna Göre Faiz

ING Bank kredi notuna göre tanımladığı faiz seçenekleri ile sık tercih edilen bankalardan bir tanesi. Özellikle yüksek kredi notuna sahip olan kişiler bu bankadan çok düşük faizlere kredi kullanabiliyor. Düşük kredi notu olanlar da yüksek faizlerle de olsa kredi çekme imkânını bu bankada yakalayabiliyor ve kredi notunu artırabiliyor. Ortalama bir kredi notuna sahip olan bir kişi yüzde 1.51 faiz oranı ile bu bankadan kredi çekebilecek. Yani aynı kredi notuna sahip olan bir başka kişi diğer tüm bankalardan daha yüksek faiz oranlarından kredi çekebilir. 10 bin TL kredi bu bankadan 36 ay vadede çekildiği vakit geri ödenecek toplam tutar 13.754 TL olmakta. Aylık ödemeler ise 381 TL civarında.

Ziraat Bankası ve Vakıfbank

İki kamu bankası olan Ziraat Bankası ve Vakıfbank ING Bank’ın verdiği faizden bir miktar daha yüksek faiz uyguluyor. Her iki bankanın da faiz oranı yüzde 1.54. 10 bin TL kredi bu iki bankadan 36 ay vadede çekildiğinde 13.833 TL olarak geri ödeniyor. Aylık taksitler de yaklaşık olarak 383 TL oluyor. Tabi bu iki banka emeklilere ve kamu çalışanlarına daha az faizler ile kredi verebiliyor. Ancak standart bir çalışanın faydalanacağı tutarlar bunardır.

İş Bankası’ndan Bayrama Özel Kredi

İş Bankası bayramın da gelmesini fırsat bilerek kredi faizlerini düşürdü. Özellikle ihtiyaç kredilerinde bu oran fark edilir dereceye düştü. iş bankası 10 bin TL krediyi 36 ay sonunda 13.970 TL olarak geri tahsil ediyor. Faiz oranı ise yüzde 1.59. aylık ödemeler ise 396 TL civarında gerçekleşiyor. Yine İş Bankası’nın da kamu çalışanlarına ve emeklilere özel faizi düşük farklı kredileri bulunuyor.

  Enpara İhtiyaç Kredisine Nasıl Başvurulur?

ICBC Bank Hesaplı Kredi

ICBC Bank da düşük faizli kredi veren bankalar listesinde yer alıyor. Ancak son zamanlarda ihtiyaç kredileri faiz oranlarının yükselmesi bu bankayı da etkilemiş durumda. Her ne kadar küçük tutarlar da bu fark yaratmasa da yüksek tutarlı kredilerde gözle görülür bir artış söz konusu. Bu bankanın şuan için uyguladığı ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 1.64. yani 10 bin TL 36 ay vadede geriye 14.104 TL olarak ödeniyor. Aylık taksitler ise kuruş bazında 390 TL’yi geçiyor.

Fibabanka Yıldız Kredi

Fibabanka bireysel çalışmalarına hız verdi. Daha önce tarım ve işletme anlamında yürüyen banka çalışmalarına bireyselde de yön vermeye başladı. Diğer pek çok bankaya göre de uygun faizler sergiliyor. Bu bankanın ihtiyaç kredisi faiz oranları ise yüzde 1.71. yani 10 TL kredi 36 ay vadede geriye 14.300 TL olarak ödeniyor. Aylık taksitler ise 395,61 TL oluyor. Normal şartlar altında 400 TL’ye kadar olan ihtiyaç kredisi faiz oranları uygun karşılanabildiği i.in bu banka da tercih edilebilirler arasında yerini alıyor.

Cepteteb Masrafsız İhtiyaç Kredisi

Türk Ekonomi Bankası’nın dijital şubesi Cepteteb kampanya üzerine kampanya düzenliyor. Şimdi de masrafsız ihtiyaç kredisi ile gündemde. Üstelik bu şubeden çekilen krediler tamamen dijital ortamlarda kullanılıyor. Yani şubeye gitmeye gerek yok. Kişi kendi hesabına çektiği krediyi taksitlendirip direkt hesabına aktarabiliyor. Faiz oranı da yine ödemeleri 400 TL altında kalmasını sağlıyor. Yüzde 1.72 faiz oranı sayesinde 10 bin TL kredi 36 ay vadede 14.270 TL olarak geri ödeniyor. Taksit tutarları ise 396,37 TL.

Enpara Masrafsız İhtiyaç Kredisi

Finansbank’ın tıpkı Cepteteb gibi dijital şubesi olan Enpara da kredi kullanım kolaylığı sağlıyor. Kredi oranı ise yüzde 1.73. yani diğer bankalara göre biraz yüksek ancak 10 bin TL ve 36 ay vade için aylık ödemeler yine 400 TL’nin altında kalıyor. Geriye ödenecek toplam tutar ise 14.297. aylık ödemeler de 397,13 TL oluyor.

  Kredi Notuna Bakmadan Kredi Veren Bankalar

Alternatif Bank Bahar Kredisi

Belki ismi çok duyulmuyor ancak bu banka da çeşitli kampanyalar ile hızla müşteri portföyünü genişletiyor. Yalnızca şube ağı ve ATM’si yeterli düzeyde bulunmuyor. Genellikle fazla sayıda müşterisinin olduğu lokasyonlara cihaz kurulumu yapmayı tercih ediyor. Bu bankanın bahar kredisi için uyguladığı faiz oranı yüzde 1.75. 10 bin TL 36 ay sonunda 14.404 TL olarak geri ödeniyor. Aylık taksitler ise 399 TL’ye çok yakın.

Hangi Banka Tercih Edilmelidir?

Görüleceğe üzere her bankanın faiz politikası birbirinden farklılık gösteriyor. Ayrıca bu faizler şuan için geçerli. Yani bankalar aldıkları kararlar doğrultusunda faizlerinde oynama gerçekleştirebilirler. Yine de ING Bank’ın faiz politikası kamu bankaları da dâhil olmak üzere pek çok bankayı geride bırakmış durumda. Üstelik düşük kredi notuna sahip olan kişiler de bu bankadan kredi çekebiliyor. Ancak bu kişiler bir miktar daha yüksek kredi faizinden faydalanacak. Diğer en uygun kredi veren banka ise kamu bankaları. Yani Ziraat Bankası ve Vakıfbank. Ancak bu bankalardan kredi çekmek bir hayli zor olabiliyor. Çünkü bu bankalar asla risk almak istemiyor ve genellikle kredi notu, geliri yüksek kişilere kredi vermeyi tercih ediyor. bu bankalardan da kredi kullanamayanlar rotayı İş Bankası’na çeviriyor. İş Bankası hem geniş dağılım ağı açısından hem de düşük faizler açısından çok sık tercih edilen bir banka. Her noktadan bakıldığında bir adım önce olduğunu görmek çok da zor değil.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*