Devlet Destekli İşyeri Açma Kredisi

Devlet destekleri ülke ekonomisini canlandırmak ve istihdam sayısını arttırmak için atılan adımlardır.Bu kapsamda atılan adımlar ile devlet genç girişimcileri ve küçük işletmeleri destekleyerek yeni iş kurmalarını ve ya mevcut işlerini büyütmelerini sağlamaktadır.Devlet destekli işyeri açma kredisi nasıl alınır?Devlet Destekli İşyeri kredisi Ne kadar?Kosgeb girişimcilik kredisi Nasıl Alınır?bilgi sahibi değilseniz bu detaylar aşağıda yer almaktadır.

 

Devlet Destekli Programlar

 

*Girişimcilik destek programı        *AR-GE,İnovasyon Destek Programı

 

*Genel Destek Programı               * Endüstriyel Uygulama Destek Programı

 

*İş Birliği Güç Birliği Programı       * KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı

 

*KOBİ proje Destek Programı      *Tematik Proje Destek Programı

 

*KOBİ Gelişim Destek Programı  *Gelişen İşletmeler Pazarı KOBİ Destek Programı

 

*Kredi Faiz Desteği                      *Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama Destek Programı

 

*Stratejik Ürün Destek Programı  *Laboratuvar Hizmetleri

 

*Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı

 

Kosgeb girişimcilik kredisi Nasıl Alınır?

 

Devlet, girişimcilik destek programı ile ekonominin büyümesini,istihdamın artmasını ve genç girişimcilerin desteklenerek çoğalmasını ve başarılı işletmelerin artmasını hedeflemektedir.Ülkemizde Devlet desteği ile iş yeri açmak isteyen genç girişimci sayısı oldukça fazladır.Bunun nedeni ülkemizde ki genç girişimcilerin yeterince olanaklara sahip olmamasıdır.Bu olanaklar devlet desteği ile sağlandığından bu programa talep de bir hayli fazla olmaktadır.

 

Girişimci Destek programı kapsamında Devlet Destekli İş yeri Açma Kredisine Uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayarak işletmesini kuran kişiler başvurabilir.

 

Geri Ödemesiz 50 Bin TL Devlet Desteği

 

*İşletmenin Kuruluşu için yapılan destek en fazla 2.000 TL’ye kadar verilmektedir.

 

*Kuruluş döneminde gerekli olan makine,teçhizat,Ofis donanımı ve yazılım desteği içinde en fazla 18.000 TL vermektedir.Bu destek 1. ve 2. bölgelerde %60 olarak 3,4,5 ve 6. bölgelerde ise %70 oranında yapılmaktadır.Bu destek Oranları Kadın,Gazi,Birinci dereceden şehit yakını ve Engelli girişimciler için 1. ve 2. bölgelerde %80 3.,4.,5. ve 6. bölgelerde ise %90 olarak belirlenmiştir.

  KOSGEB 50 Bin TL Hibe Kredi Veriyor

 

*İşletmenin giderleri için girişimciye verilecek olan maksimum tutar 30.000 TL olarak belirtilmiştir.Burada da kadın,gazi,birinci derecede şehit yakını ve engelliler için destek oranı da yukarıda ki ile aynıdır.

Yukarıda verilen bilgiler 2018 devlet desteklerini kapsamaktadır.Verilecek olan geri ödemesiz 50 bin TL HİBE kredi 50.000 TL’yi geçemez.

 

Devlet Destekli Faizsiz 100 Bin TL Kredi

Devlet destekli faizsiz 100.000 TL kredi, geri ödemesiz 50.000 TL destek kredisine ek olarak gerekli olan yatırım ihtiyaçlarını karşılamak için verilen faizsiz kredidir.Bu krediye sıfır faiz uygulanır ve krediyi kullanan girişimci tarafından ödenir.

Girişimcinin kurduğu işletmenin genel masraflarını karşılaması için verilen faizsiz kredinin tutarı maksimum 100.000 TL’dir.Bu kapsamda verilecek olan faizsiz kredi 100.000 TL’yi geçemez.

 

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

 

Yukarıda belirtiğimiz gibi KOSGEB 50.000 TL hibe kredi desteğini almak için yapılması gerekenlerden birisi de uygulamalı girişimcilik eğitiminin tamamlanmasıdır.

Uygulamalı girişimcilik eğitimi ile kurulacak olan işletmenin hedefine ulaşması için verilen eğitimlerdir.Bu eğitimler ile girişimcilerin  iş kurma ve yürütme alanında gerekli bilgi ve beceriye sahip olmaları sağlanmaktadır.Ayrıca uygulamalı girişimcilik eğitimi ile girişimcilere kendi rol ve sorumluklarının farkına varmaları ve kendi iş firikleri için iş planı yapabilmeleri için gerekli bilgi ve deneyimi kazanmaları sağlanmaktadır.Uygulamalı girişimcilik kursu ücretsiz olarak verilmektedir.Bu Uygulamalı girişimcilik kursuna herkes katılabilir.

Uygulamalı girişimci kursları burada yer almaktadır.Bulunduğunuz ilçeyi seçerek kurs hakkında bilgiye ulaşabilirsiniz.

Üniversite de verilen eğitim içerisinde girişimcilik dersi gören öğrenciler arasında KOSGEB ve üniversitelerin iş birliği ile ödüllü yarışmalar düzenlenmektedir.Bu yarışmada ilk 3 dereceye giren öğrencilere işletmelerini kurmaları taktirde sırasıyla 1. olan öğrenciye 25.000 TL 2. olan öğrenciye 20.000 TL ve  son olarak 3. olan öğrenciye ise 15.000 TL ödül KOSGEB tarafından verilmektedir.

  İnternetten Ücretsiz E-Devlet Şifresi Alma

Bu destek programı için daha detaylı bilgiye ve başvuru yapmak için aşağıdaki adresi ziyaret edin.

 

Girişimcilik Destek Programı İçin Tıklayın

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : 2018 Destekleme Paraları Ne zaman Yatacak?

 

KOSGEB Genel Destek Programı

 

KOSGEB genel destek programı ile KOBİ’lerin kaliteli ve verimli mal üretebilmeleri ve ya hizmet verebilmeleri hedeflenmiştir.

KOBİ’lerin büyük işletmelerle olan rekabetlerinde ki gücünü arttırmak ve işletmelerini büyütmek hedeflenmektedir.

Ayrıca KOBİ’lerin hem ülkemizde hem de yurt dışında ki payını arttırmak için yapılacak olan tanıtım ve pazarlama faaliyetlerini desteklemeyi hedeflemektedir.

KOSGEB genel destek programı kapsamında Küçük ve Orta Büyüklükteki işletmelere 470.000 TL’ye kadar kredi desteği vermektedir.

 

KOSGEB’in genel destek programında  verdiği azami tutarlar ve Kapsadığı alan aşağıda yer almaktadır.Bu destekler 1. bölgede %50, 2.,3. ve 4. bölgede %60  5. ve 6. bölgede ise %70 oranında verilmektedir.

*KOSGEB, KOBİ’lere yurt içi fuar giderlerinin karşılanması için en fazla  45.000 TL destek vermektedir.

 

*KOBİ’lerin yurt dışında gerçekleştireceği iş gezisi masrafları için en fazla 20.000 TL destek vermektedir.

 

*KOBİ’lerin tanıtımlarını yapmaları için verilen destek tutarı 25.000 TL’dir

 

*KOBİ’lerin kendisini geliştirmesi için gerekli donanıma sahip eleman alımı için en fazla 50.000 TL destek sağlanmaktadır.

 

*KOBİ’lerin kendisini geliştirmesi için alınacak olan danışmanlık destekleri için KOSGEB’in verdiği tutar en fazla  22.500 TL’dir.

KOSGEB’in KOBİ’lere verdiği diğer desteklerin kapsamı ve azami tutarları şunlardır.

*Eleştirme Desteği için 30.000 TL                    

*Eğitim Desteği İçin 20.000 TL                         

*Enerji verimliliği desteği için 75.000 TL           

*Tasarım Desteği için 22.500 TL                       

*Sınai Mülkiyet Hakları Desteği için 30.000 TL

*Test,Analiz ve Kalibrasyon Desteği için 30.000 TL

  Varlık Fonu Nedir?

*Lojistik Desteği için 40.000 TL

*Belgelendirme Desteği için 30.000 TL

*Bağımsız Denetim Desteği için 15.000 TL

*Gönüllü Uzmanlık Desteği İçin 15.000 TL

yukarıdaki KOSGEB tarafından verilecek olan maksimum tutarlar ve kapsadıkları alanlar verilmiştir.

 

KOSGEB tarafından desteklenen programlar hakkında sizleri kısa kısa bilgilendirmek yerine sizlere detaylı bir şekilde anlattık.Sormak istediğiniz ve merak ettiğiniz konular için aşağıdaki yorum bölümünü kullanarak bizlere iletebilirsiniz.

 

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*