Banka Çalışanları Nereye Şikayet Edilir?

Banka Çalışanı Nereye Şikayet Edilir
Banka Çalışanı Nereye Şikayet Edilir

Herhangi bir nedenle haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız ve banka çalışanları nereye şikayet edilir sorusunun cevabını arıyorsanız, aşağıda bu konuda size yardımcı olacak tavsiye niteliğinde bir yazı bulacaksınız. Yazıda, bankadaki herhangi bir çalışan -ki bu güvenlik görevlisinden tutun da temizlik elemanına, bekçiden tutun da gişe görevlisine ve hatta merkez şube müdürüne kadar olabilir- hakkındaki şikayetlerinizi kime, nereye ve nasıl yapabileceğinize dair ipuçları bulacaksınız.

 

Banka Çalışanları Nereye Şikayet Edilir?

Herhangi bir banka çalışanının bankacılık kanunu ve yönetmelikleri ya da etik kurallarına aykırı davrandığını düşünüyorsanız, öncelikle bu durumu bankadaki amir ile paylaşabilirsiniz. Bu, bir insan kaynakları elemanı, personel müdür veya genel müdür olabilir. Eğer tartışma yaşadığınız kişi bankadaki rütbe anlamındaki en yüksek kişi ise veya beklediğiniz çözümü alamadıysanız; bu durumda, bankanın bağlı bulunduğu genel müdürlüğe şikayette bulunabilirsiniz. Buradan da istediğiniz sonucu alamamışsanız veya alamayacağınızı düşünüyorsanız; Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti üzerinden şikayetinizi iletebilir ve beklediğiniz sonucu 20 iş gününde alabilirsiniz. Tabii ki bununla ilgili olarak ve şikayetin boyutuna bağlı olarak CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) başta olmak üzere hukuki yollardan olan savcılık makamı ve avukatlar vasıtası ile de şikayetinizi sonuçlandırabilirsiniz.

 

Hangi Yollar İzlenir?

Her bankanın girişinde bulunan müşteri memnuniyet kısmında, dilek, şikayet ve önerilerinizi paylaşabilirsiniz. Bunun için size sunulan kağıtları kullanarak doldurabilir ve şikayetinizi net ve açık bir şekilde belirtebilirsiniz. Sorun yaşadığınız personeli de ifade ederken dikkatli olmalı ve karışıklığa neden olmaması için titiz davranmalısınız. Buradan bir sonuç çıkmadıysa; Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti’ne dilekçe ile başvuru yapabilirsiniz. Cimer kanalı ile ise internet üzerinden şikayet başvurusunda bulunabilirsiniz. Son çare olduğunu düşünüyorsanız da; hukuki işlemler için resmi başvuru yapabilirsiniz.

  Asker Maaşları Ne Kadar? Er, Erbaş ve Asteğmen Maaşları

Sonuç ne olursa olsun ortadaki mağduriyetin giderilmesi adına hakkınızı aramanızda fayda vardır. Tabii ki kimi zaman insanlar, yanlış anlaşılmadan kaynaklı olmak üzere bazı yanlış adımlar atabilmektedir. Bu adımlarınızdan emin olmanız ve buna göre adım adım şikayetinizi sonuçlandırmanız gerekir. Aynı zamanda şikayet ettiğiniz kişinin de sizden şikayetçi olabileceğini ve kişilik haklarının zedelenmiş olabileceğini göz ardı etmemeniz gerekir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*